top of page

R E C E P T E N

Ontdek nieuwe gerechten en mogelijkheden met onze VETZUUR producten. Van heerlijke sauzen tot mooie gerechten. Je kunt hier regelmatig nieuwe recepten vinden.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en gerechten? Meld je dan onder aan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief.

Uitje Kruidje

Hollandaise saus

Ingrediënten

Uitje Kruidje olie • 100 gram 

Witte wijn • 50 gram 

Witte wijn azijn • 50 gram

Eidooier

Zout

Witte Peper 

Benodigdheden

Pan

Beslagkom

Garde

Houten Lepel of Spatel

 

Keukenthermometer

​(optioneel)

Vetzuur uitjekruidje hollandaise VETZUUR, kruidenolieën en delicatessen zuren, Alkmaar, Ponzu, uitjekruidje, tijgermelk, mayonaise, ambacht, olie, gezond, rijstazijn

Bereidingswijze

Vul een pan met 5 cm water en breng dit aan de kook.

Meng de witte wijn, witte wijnazijn, eidooier en een snufje peper en zout in een beslagkom en klop dit mengels luchtig.

Als de massa voller van volume wordt plaats dan de beslagkom in de pan en blijf kloppen tot de massa dik en gaar is geworden (85 graden is gaar).

Haal de beslagkom uit de pan kokend water en zet deze eventueel op een theedoek. Dit voorkomt schuiven.

Voeg al roerend de Uitje Kruidje Olie toe aan de luchtige massa. Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.

De Uitje kruidje Hollandaise saus is klaar en dient direct geserveerd te worden.

Hollandaise Saus
Vetzuur pesto VETZUUR, kruidenolieën en delicatessen zuren, Alkmaar, Ponzu, uitjekruidje, tijgermelk, mayonaise, ambacht, olie, gezond, rijstazijn

Uitje Kruidje Pesto

Ingrediënten

Uitje Kruidje olie • 100 gram 

Basilicum • 40 gram 

Ricotta • 20 gram

Avocado • 25 gram

Pijnboompitten • 25 gram

Zout / Grof zeezout

Benodigdheden

Keukemachine,

staafmixer of vijzel

Bereidingswijze

Bak de pijnboompitten goud bruin in een koekenpan en laat ze afkoelen.

Weeg de basilicum af inclusief de stelen want hier zit veel smaak in.


Doe de basilicum, de Ricotta, het avocado vruchtvlees en pijnboompitten in een keukenmachine (staafmixer of vijzel) en maal dit fijn tot de kruidenpesto.

Voeg VETZUUR Uitje kruidje olie toe en mix tot een homogene massa.

 

Serveer de dip in een kom met een scheutje uitje kruidje olie er bovenop.

TIP

Met wat grof zeezout komt de dip helemaal tot zijn recht

Pesto
VETZUUR, kruidenolieën en delicatessen zuren, Alkmaar, Ponzu, uitjekruidje, tijgermelk, mayonaise, ambacht, olie, gezond, rijstazijn

Sushi Dip

Ingrediënten

VETZUUR Ponzu Duindoorn • 50 gram

Gember • 5 gram

Wasabi • 3 gram

Bieslook sprieten • 6 stuks

Benodigdheden

Mes

Rasp

Kommetje

Bereidingswijze

Snijd de bieslook in ragfijne ringetjes. Rasp de gember fijn.

Meng alle ingrediënten en laat minimaal 5 minuten staan voor uitserveren om de ingrediënten in de Duindoorn Ponzu te laten trekken. 

 

Dip de sushi of sashimi er in en geniet!

Sushi Dip
Kaffir Lime Mayonaise
Yoghurt Piment Mayonaise
VETZUUR, kruidenolieën en delicatessen zuren, Alkmaar, Ponzu, uitjekruidje, tijgermelk, mayonaise, ambacht, olie, gezond, rijstazijn

Kaffir Lime Mayonaise

Ingrediënten

Yoghurt • 50 gram

Tijgermelk • 10 gram

VETZUUR Kaffir Olie • 300 gram

Eiwit • 50 gram

Fijn zeezout • 2 gram

Benodigdheden

Staafmixer

Bereidingswijze

Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een maatbeker.

 

Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en mix 10 seconden zonder de staafmixer naar boven te bewegen.

Trek de staafmixer langzaam omhoog en mix tot homogene massa.

Ingrediënten

Yoghurt • 50 gram

VETZUUR tijgermelk• 10 gram

VETZUUR vadouvan olie • 300 gram

Eiwit • 50 gram

Fijn zeezout • 10 gram

Benodigdheden

Staafmixer

maatbeker

Bereidingswijze

Weeg alle ingrediënten af in een maatbeker.

 

Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en mix 10 seconden zonder de staafmixer naar boven te bewegen.

Trek de staafmixer langzaam omhoog en mix tot homogene massa.

VETZUUR, kruidenolieën en delicatessen zuren, Alkmaar, Ponzu, uitjekruidje, tijgermelk, mayonaise, ambacht, olie, gezond, rijstazijn

Yoghurt vadouvan Mayonaise

bottom of page