R E C E P T E N
Ontdek nieuwe gerechten en mogelijkheden met onze VETZUUR producten. Van heerlijke sauzen tot mooie gerechten. Je kunt hier regelmatig nieuwe recepten vinden.
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en gerechten? Meld je dan onder aan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief.
Uitje Kruidje
Hollandaise saus
Ingrediënten
Uitje Kruidje olie • 100 gram
Witte wijn • 50 gram
Witte wijn azijn • 50 gram
Eidooier
Zout
Witte Peper
Benodigdheden
Pan
Beslagkom
Garde
Houten Lepel of Spatel
Keukenthermometer
(optioneel)
Bereidingswijze
Vul een pan met 5 cm water en breng dit aan de kook.
Meng de witte wijn, witte wijnazijn, eidooier en een snufje peper en zout in een beslagkom en klop dit mengels luchtig.
Als de massa voller van volume wordt plaats dan de beslagkom in de pan en blijf kloppen tot de massa dik en gaar is geworden (85 graden is gaar).
Haal de beslagkom uit de pan kokend water en zet deze eventueel op een theedoek. Dit voorkomt schuiven.
Voeg al roerend de Uitje Kruidje Olie toe aan de luchtige massa. Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
De Uitje kruidje Hollandaise saus is klaar en dient direct geserveerd te worden.
Uitje Kruidje Pesto
Ingrediënten
Uitje Kruidje olie • 100 gram
Basilicum • 40 gram
Ricotta • 20 gram
Avocado • 25 gram
Pijnboompitten • 25 gram
Zout / Grof zeezout
Benodigdheden
Keukemachine,
staafmixer of vijzel
Bereidingswijze
Bak de pijnboompitten goud bruin in een koekenpan en laat ze afkoelen.
Weeg de basilicum af inclusief de stelen want hier zit veel smaak in.
Doe de basilicum, de Ricotta, het avocado vruchtvlees en pijnboompitten in een keukenmachine (staafmixer of vijzel) en maal dit fijn tot de kruidenpesto.
Voeg VETZUUR Uitje kruidje olie toe en mix tot een homogene massa.
Serveer de dip in een kom met een scheutje uitje kruidje olie er bovenop.
TIP
Met wat grof zeezout komt de dip helemaal tot zijn recht
Sushi Dip
Ingrediënten
VETZUUR Ponzu Duindoorn • 50 gram
Gember • 5 gram
Wasabi • 3 gram
Bieslook sprieten • 6 stuks
Benodigdheden
Mes
Rasp
Kommetje
Bereidingswijze
Snijd de bieslook in ragfijne ringetjes. Rasp de gember fijn.
Meng alle ingrediënten en laat minimaal 5 minuten staan voor uitserveren om de ingrediënten in de Duindoorn Ponzu te laten trekken.
Dip de sushi of sashimi er in en geniet!
Kaffir Lime Mayonaise
Ingrediënten
Yoghurt • 50 gram
Tijgermelk • 10 gram
VETZUUR Kaffir Olie • 300 gram
Eiwit • 50 gram
Fijn zeezout • 2 gram
Benodigdheden
Staafmixer
Bereidingswijze
Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een maatbeker.
Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en mix 10 seconden zonder de staafmixer naar boven te bewegen.
Trek de staafmixer langzaam omhoog en mix tot homogene massa.
Ingrediënten
Yoghurt • 50 gram
VETZUUR tijgermelk• 10 gram
VETZUUR vadouvan olie • 300 gram
Eiwit • 50 gram
Fijn zeezout • 10 gram
Benodigdheden
Staafmixer
maatbeker
Bereidingswijze
Weeg alle ingrediënten af in een maatbeker.
Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en mix 10 seconden zonder de staafmixer naar boven te bewegen.
Trek de staafmixer langzaam omhoog en mix tot homogene massa.